MEHMET ALÇI İLKOKULU TARİHÇESİ
                  Sayın Ali İhsan ALÇI’nın (Hayırseverimiz Mehmet ALÇI ’nın 8 çocuğundan biridir) girişim ve öncülüğünde, İmar Planında Okul Yeri olarak gösterilen bu arsa, Milli Eğitim Müdürlüğü ile anlaşılarak, okul yapılması kaydıyla 1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilir, sözleşmeler yapılır.  Hayırseverimiz Sn. Mehmet ALÇI, adını taşıyacak olan okulumuzun yapılması için özel mülklerini satar ve devlet vatandaş işbirliğinde okulumuz 6315 m2 arsa üzerine 1170 m2 15 derslikli betonarme bina olarak yaptırılır. 1996 yılından itibaren 8 yıllık kesintisiz eğitim ile ilkokul ve ortaokul bir arada 8 yıllık İlköğretim Okulu olarak 2012 yılına kadar Erciyesevler Mahallesinin tek okulu olarak hizmet verir. 2013 yılından itibaren Bağımsız İlkokul olarak hizmet vermeye başlar. 2018-2019 Ders Yılında yenilenen bölümler ile birlikte, toplantı salonumuzun ve kullanılmayan alanlarımızın dersliğe dönüştürülmesi ile derslik sayımız 17 olmuştur.
                  Dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL okulumuzun yapılmasında emeği geçen, öncülük eden ALÇI ailesi büyüklerini Çankaya Köşkü’ne davet ederek ödüllendirmiş, kendilerine plaket takdim etmiştir.
                 Halen ikili eğitim veren okulumuzda 1 anasınıfı ile birlikte 17 derslikte toplam 34 şubede 1000 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verilmektedir. Okulumuzun bahçesinde 1  halı saha, ayrıca zemin katımızda 1 çok amaçlı salon ile Öğretmen Latif Gültekin Çocuk Kütüphanesi ve kantinimiz mevcuttur.

OKULUMUZUN TARİHÇESİNİ İÇİN TIKLAYINIZ PDF.

13-09-2018

Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 14:46 - Görüntülenme: 41